Vanliga frågor

F: Är varorna originella märkes kläder och accessoarer?
S: Absolut, Vi säljer enbart original märkes varor.

F: Hur kontrollerar jag statusen för min beställning?
S: När du gör din beställning, var vänlig och vänta upp till 3 arbetsdagar för att få din beställning behandlad. Vi packar dina beställda varor och skickar ut paketet/paketen omedelbart. När din beställning har skickats få du ett meddelande via e-post.

F: Hur lång tid tar frakten?
S: Det tar 1 till 3 dagar innan din beställning behandlas och ytterligare 3 dagar att skickas ut. Bor du i Italien får du dina varor inom 3 dagar, Till länder inom EU tar det 4 till 6 dagar, till USA och övriga världen tar normalt cirka 1-2 veckor.

F: Varför tar leveransen så lång tid?
S: Vi jobbar självklart ständig på att förkorta leveranstiden , men vi ligger ganska bra till i förhållande till alla stora online butiker.

F: Jag beställde två produkter, men har bara fått en... vad händer?
S: Eftersom vi har ett stort sortiment av produkter som inte lagras i samma lager är det möjligt att vissa produkter skickas separat.
Oroa dig inte, du kommer att få allt du beställt.
Även om det inte är normalt hos oss, men det händer ibland att varorna kommer i två omgångar.

F: Skickar ni internationellt?
A: Ja! Vi skickar över hela världen för att säkerställa att varje kund kommer att njuta av sin shoppingupplevelse på sin lamoda.se.

F: Är er webbplats säker med min personliga information?
A: Absolut! Vi använder SSL-säkerhet för att säkerställa att all din personliga information är krypterad. I likhet till alla seriösa företag lagrar vi inte din kreditkortsinformation och den kommer endast att användas en gång vid köp av din produkt. Vi lagrar aldrig någon information om vår kunds privata uppgifter!

F: Hur beställer jag på denna webbplats?
S: Hitta helt enkelt den produkt du vill ha och klicka på knappen "Lägg till i varukorgen" eller använd "Köp nu-knappen" Fyll i din frakt- och begärd information så skickar vi din beställning till dig snabbt och smidigt.

F: Ger 'LaModa.se' en kvalitetsgaranti för alla produkter som säljs?
A: Absolut! Varorna kontrolleras noggrant, men om du mot förmodan skulle inte gillar produkten eller om din produkt är skadad, kontakta oss omedelbart! Vi gör allt vi kan för att säkerställa din bästa shopping upplevelse. Du kan helt enkelt kontakta oss så löser vi det! Du kan alltid få ett gratis utbyte av din produkt helt enkelt genom att skicka tillbaka den till oss med bild bevis